"       Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä
           mutta minulta puuttuisi rakkaus,
olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali.


         Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja,
    vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon
ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, 
       mutta minulta puuttuisi rakkaus,

                        en olisi mitään"


Ihmiskunnan suurin ja mahtavin aarre on rakkaus. Kuten Wet wet wet -yhtye aikoinaan lauloi, rakkaus on koko ajan kaikkialla ympärillämme. Sen tuntee kutinana varpaissa ja sormissa ja kiihtyvänä sydämen tykytyksenä. Se on jotain, minkä tuntemisesta haluaa kertoa koko maailmalle. Itse haluaisin juuri nyt kiivetä maailman korkeimpaan paikkaan ja julistaa koko maailmalle: "ELÄKÖÖN RAKKAUS ! ELÄKÖÖN ! ELÄKÖÖN !"

Rakkaus on ikuista ja kestävää. Sen tuntee perhosten liitelynä vatsan pohjalla, lämpimänä hulmahduksena, joka kulkee vartalon lävitse. Se ylittää kulttuurirajat ja se on ainakin toivottavasti osa jokaisen ihmisen elämää. Metallican "Nothing else matters" kappale tulee varmasti ikuisesti säilyttämään paikkansa kaikista koskettavimpien kappaleiden listalla, ja mistäpä muusta sekään kertoisi, kuin rakkaudesta.

Rakkaudesta on puhuttu ja kirjoitettu aina. Jo tuhansia vuosia vanha Raamattukin puhuu rakkaudesta, joka on kuin parasta ystävyyttä, mitä ihminen voi elämäänsä toivoa, sillä:

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä.
Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile.

ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan,
ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa

ei iloitse vääryydestä,
vaan iloistee totuuden voittaessa.

Kaiken se kestää, kaikessa uskoo,
kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

Rakkaus ei koskaan katoa".


Rakkauden vuoksi soditaan, sen vuoksi iloitaan. Rakkauden vuoksi solmitaan rauhoja ja sen vuoksi surraan. Ei löydy ihanampaa tunnetta kuin rakkaus, muttei löydy järkyttävämpää tunnetta kuin menetetty rakkaus. Ei löydy murtuneempaa ihmistä kuin se, jonka rakkaus on särkynyt, jonka rakkaus on menettänyt tarkoituksensa.

Mutta tiedätkö mikä on maailman parasta rakkautta ?

Se, kun oppii rakastamaan elämää. Sen kautta juuri Sinä, opit rakastamaan jokaista hetkeä, jonka koet. Opit rakastamaan jokaista ihmistä, jonka tapaat. Rakastut lumisateeseen pimeänä talviyönä. Rakastut ystäviisi joka päivä uudestaan ja iloitset heistä. Rakastut pieniin hetkiin rakkaimpasi kanssa. Siihen, kun hän vienosti rypistää otsaansa ollessaan huolissaan, siihen, miten hän aamulla kaataa kahvia kuppiinsa ja heristää sokeria lusikasta vahingossa pöydälle. Mutta ennen kaikkea, heräät joka päivä rakastuneena elämään. Jokainen hengenveto kertoo sinulle, että Sinä elät tätä elämää. Sinä elät maailman ihaninta, ja rakastettavinta elämää. Ja kuinka ihanaa onkaan käydä nukkumaan tietäen, että huomenna saa kokea uuden päivän tätä ihanaa elämää.

"Eläköön elämä ! Eläköön rakkaus ! Ja ennen kaikkea ELÄKÖÖN RAKKAUS ELÄMÄÄN !"